Greek Coins Forum

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

SMF - Just Installed!


Αποστολέας Θέμα: Βαθμολογήση στα Ιονικά  (Αναγνώστηκε 6743 φορές)

stalker

  • Sr. Member
  • ****
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
  • Μηνύματα: 439
Απ: Βαθμολογήση στα Ιονικά
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 10, 2015, 05:23:32 μμ »

Αυτό το διώβολο του Δημήτρη το έχει η pcgs στο site της.
Εκπληκτικό, καμιά φορά το βράδυ πριν κοιμηθώ το βάζω
και το κοιτώ μπας και δω κάποιο καλό όνειρο!
Καταγράφηκε

nikos11

  • Επισκέπτης
Απ: Βαθμολογήση στα Ιονικά
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 10, 2015, 08:44:48 μμ »

Χμμμμ, είναι εκείνο το παλιοκόκκινο Δημήτρη... ;D.
Καταγράφηκε

YVASILAKIS

  • Sr. Member
  • ****
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
  • Μηνύματα: 405
Απ: Βαθμολογήση στα Ιονικά
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 13, 2015, 12:24:50 πμ »

.

Φανταστικό 2οβολο .Δεν είχα την τύχη να το δώ από κοντά .Αυτό το χρώμα σκοτώνει...
Καταγράφηκε

vasilakopoulosnumismatics

  • Επισκέπτης
Απ: Βαθμολογήση στα Ιονικά
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 01, 2015, 08:11:26 πμ »

Επειδη ειδα το θεμα με καποια καθυστερηση, να κανω καποιες παρατηρησεις.

Το 1999 ειχα αγορασει εναν οβολο και ενα καταπληκτικο κατακοκκινο διοβολο απο τον αειμνηστο Δ.Λουλακακη, σ'ενα απο τα πολυ τακτικα ταξιδια μου τοτε στο Λονδινο. Ο Δημητρης μου τα πουλησε ως προυφ, κι ας μην ηταν medal strike, αποψη που κυριαρχουσε τοτε και στη λεσχη και αλλου, κι ετσι ακριβως πιστοποιηθηκαν (PCGS PR65RB). Ο Ορφεας γνωριζει καλυτερα απ'ολους οτι η λεξη προυφ, αναφερεται σ'ενα συγκεκριμενο τροπο κοπης (γυαλισμενες μητρες, διπλο αργο χτυπημα με μεγαλη πιεση κλπ) και τιποτε αλλο. Αρα ειναι στενοκεφαλια, μετα απο τοσα χρονια, καποιοι να θεωρουν προυφ, μονον τα διλεπτα/οβολους/διωβολα που ειναι medal strike.

Σχετικα με το ποια οψη ειναι μπροστινη, σ'αυτο Γιαννη μου δεν φταινε οι graders, αλλα ο υπαλληλος που τοποθετει το νομισμα στο σλαμπ, πριν αυτο σφραγιστει. Επειδη τυχαινει ναχω και μια συλλογη απο κοινοτατα φαρδινια του Γεωργιου 5ου και 6ου, εχω δει κι εκει παμπολλες φορες να μπαινει η λαθος πλευρα μπροστα (η κεφαλη του μοναρχη ειναι η πισω οψη). Τι να κανουμε;

Σχετικα με το φερομενο ως προυφ 30λεπτο του 34 που αναφερθηκε, υπαρχουν παρα πολλα τετοια P-L, και ειναι θεμα της εταιρειας αν θελει να δωσει την διακριση P-L η οχι. Εαν εισαι σιγουρος οτι ειναι προυφ, σπαστο και ξαναστειλτο στην αλλη εταιρεια αυτη τη φορα, να δεις τι αποτελεσμα θα εχει.

Τι σημαινει οτι αν το 30λεπτο του 1862 δεν ανηκε στον Βασιλη, δεν θα ειχε γινει η διορθωση; Μηπως εχει τα μεσα ο Βασιλης; Απλα τεκμηριωσε την αποψη του με ο,τι του ζητηθηκε και το νομισμα κατεληξε σε προυφ κουτι. Επ'αυτου, θεωρω οτι τα περισσοτερα Ιονικα του vkeram ειναι undergraded.

Τελος, ακριβως επειδη τα 30λεπτα εχουν στη μια πλευρα την Britannia οπως αυτη απεικονιζεται σε παρα πολλα Αγγλικα νομισματα (απ'τα οποια εχουν πιστοποιησει δεκαδες χιλιαδες), νομιζω οτι εχουν αρκετη πειρα ωστε να διακρινουν την κατασταση της. Προσωπικα πιστευω οτι η PCGS ειναι πολυ καλυτερη στα Ιονικα, αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.

Γενικα, ενας καλος grader δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ειναι ειδικος σε καποια χωρα για να κανει σωστες αξιολογησεις, με καποιες εξαιρεσεις (αδυναμες κοπες καποιων ετων,γνησιοτητα σε πολυ δυσκολες περιπτωσεις κλπ). Ενα νομισμα με πορτραιτο, οπως πχ ενα Μοργκαν, εχει παρα πολλα κοινα με τα Ελληνικα ταλληρα. Παρα πολλα Ελληνικα νομισματα ειναι πανομοιοτυπα με Γαλλικα, και αρα η πειρα στα μεν, βοηθαει και τα δε.

Και ποσες φορες δεν εχουν πει την γνωμη τους για την κατασταση ενος Γερμανικου η Ελβετικου νομισματος Ελληνες συλλεκτες, εαν ερωτηθουν;

Θα εκανε καλο σε παρα πολλους συλλεκτες να παρακολουθουσαν το ετησιο προγραμμα αξιολογησης νομισματων που γινεται καθε χρονο στο Κολοραντο, στην εδρα της American Numismatic Association για μια βδομαδα. Προσωπικα, ηθελα να το παρακολουθησω απο το 2000 και κακως δεν το εκανα, γιατι τοτε μπορουσα ενω τωρα οχι. Αν παντως εβγαζα το ψωμι μου πουλωντας νομισματα, θα κινουσα γη και ουρανο για να το παρακολουθησω, κι αυτο και το Advanced grading.

Τελος, τα λαθη στα ταμπελακια γινονται παντου, και σε Αμερικανικα νομισματα και σε ολων των χωρων. Ειναι λαθη που γινονται αφου βαθμολογηθει το νομισμα, απο κατωτερους υπαλληλους. Εαν ο submitter εστειλε διωβολο, τοτε μετα τον προελεγχο, το νομισμα αξιολογηθηκε ως διωβολο, ασχετα αν εγινε λογιστικο λαθος μετα στο ταμπελακι.

Λαθη των graders ειναι πολυ λιγωτερα, με κυριοτερο που μουρχεται στο μυαλο τωρα, το διλεπτακι του 1878 με την μικρη αγκυρα, οπου εκει την εχουν ομολογουμενως πατησει επανειλημενα.Το παραδειγμα της μεγαλης κορωνας του Στελιου, τοχω ξανακουσει, αλλα δεν μπορω να ξερω αν ηταν λαθος των graders η λαθος λογιστικο. Μετα απο 15 χρονια πολλαπλων αποστολων (δειτε τα νουμερα των πιστοποιμενων Ελληνικων νομισματων σε ολους τους βαθμους), εγω πιστευω οτι οι graders εχουν αποκτησει πολυ μεγαλυτερη πειρα στα Ελληνικα απ'οτι παλιοτερα, και απλα υπερτονιζονται καποια λιγοστα λαθη τους.

Απ'την αλλη, μονιμως βλεπω (και παλαιους και εμπειρους) συλλεκτες να εθελοτυφλουν στα ελαττωματα των δικων τους νομισματων και να ειναι αυστηροτατοι με τα νομισματα των αλλων, και γι αυτο οι εταιρειες εχουν την επιτυχια που εχουν, με την εξελιξη της αγορας οπως ειναι σημερα, οπου συλλεκτες 2-3 ετων γινονται εμποροι η εμποροσυλλεκτες.

  Είσαι υπέροχος !!!! +10
Καταγράφηκε

KVASSOS

  • Hero Member
  • *****
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
  • Μηνύματα: 797
Απ: Βαθμολογήση στα Ιονικά
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 03, 2015, 01:58:57 μμ »

Νομιζω οτι ειναι η μοναδικη φορα που συμφωνω με τον digo ΣΧΕΔΟΝ 100%...
Καταγράφηκε
You were in that dream

That I was dreaming I was dreaming in a dream...