Misc Discussion - Διάφορα Θέματα Συζητήσεων > Grading Issues

Φιλοσοφία βαθμολόγησης

(1/2) > >>

sac:
http://www.psestamp.com/pdf/2009_GradingGuide_092009.pdf

Μπορεί να ενδιφέρει συλλέκτες γραμματοσήμων. Αλλά επειδή ο άνθρωπος μαθαίνει με τη σύγκριση, ενδιαφέρει και τους νομισματάδες.

Τα κεφάλαια "What is grading" και "The grading system" μπορούν να δώσουν σημαντικά επιχειρήματα στον haros.

Για τους αντισλαμπαριστές... μπορεί να αρκούν αυτά:
"Difficult? Yes. Controversial? At times. Impossible? No."
(Ο αντισλαμπαρισμός) "leaves all but fully knowledgeable collectors at a severe disadvantage."

----------------------------

Εμένα προσωπικά μου προκάλεσε το ενδιαφέρον η φιλοσοφία αυτού του συστήματος. Ότι προσπαθεί να ενσωματώσει όλες τις παραμέτρους στη βαθμολογία και δεν μπαίνει στη λογική του details.

(Περισσότερα κάποια πιο... φυσιολογική ώρα.)

nestor34:
Συγνώμη που χαλάω το θέμα, μπορεί να σβηστεί το ποστ μου αφού μου λυθεί η απορία.
Υπήρχε κόντρα μεταξύ συλλεκτών γραμματοσήμων και νομισμάτων; Κάτι σαν κι αυτο που γινόταν με τους ροκάδες και τους τεκνάδες (εγω ήμουν με τους ροκάδες, όχι με τα φλώρια, αν και μ' άρεσαν και μερικά τραγούδια τέκνο και τ' άκουγα στα κρυφά  ;D   )

sac:
Παντού υπάρχουν κόντρες, σύντροφε... Νομίζω, όμως, ότι οι κόντρες είναι πιο έντονες, όσο κοντινότερη είναι η σχέση. Π.χ. ανάμεσα σε συλλέκτες "υψηλόβαθμων" νομισμάτων και συλλέκτες "σπανιοτήτων".

Από την άλλη, τόσο οι συλλέκτες νομισμάτων, όσο και οι συλλέκτες γραμματοσήμων θεωρούν τον τομέα τους "κατεξοχήν" συλλεκτικό. Θέση που δεν "διεκδικούν" οι συλλέκτες χαρτονομισμάτων, τηλεκαρτών κλπ...

haros:
  Για τα χαρτονομισματα, μαλλον διαφωνω, ειναι κατεξοχην συλλεκτικο ειδος, με πολλους χιλιαδες συλλεκτες ανα την υφηλιο, δημοπρασιες, καταλογους, σπανιοτητες κλπ, και αυτο το "χαρτια" η "χαρταδες" που λεγεται  στην συλλεκτικη αργκο, ειναι μαλλον για λογους συντομιας και ευκολιας και οχι υποτιμησης.
  Προσωπικα μου αρεσουν πολυ, αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε λογω ευαισθησιας του υλικου τους, δεν μπορεις να τα "χουφτωνεις" βρε αδερφε.. 8) 8) 8)
  Κατα τα αλλα, στα νομισματα, εαν εχεις αρκετο μαρουλι, δεν εχεις θεμα διαφωνιας, εχεις υψηλοβαθμες σπανιοτητες πιστοποιημενες, και εληξε η υποθεση.
  Αν δεν εχεις ευρωδεντρα στην αυλη, (οπως οι περισσοτεροι απο εμας) παλευεις με οτι εχεις και οτι μπορεις.
  Γιαυτο και οι διαφωνιες δεν εχουν τοσο "ιδεολογικο" υποβαθρο, αλλα μαλλον πιο πεζες αιτιες, αιτιολογησης  επιλογων που ειναι μαλλον αναγκαστικες.
  Τωρα για τις τηλεκαρτες τι να πω, το γνωστο "οτι θελει ο καθενας κλπ κλπ."(μα τηλεκαρτες βρε παιδια?? ??? ??? ???)

sac:

--- Παράθεση από: sac στις Οκτώβριος 20, 2016, 12:49:22 μμ ---"κατεξοχήν" συλλεκτικό
--- Τέλος παράθεσης ---

Εννοούσα ότι στον "μέσο άνθρωπο" το μυαλό του πάει συνήθως σε συλλογές γραμματοσήμων και δευτερευόντως νομισμάτων. Και μετά σε όλα τα άλλα.

Π.χ. μπορείς να πεις σε μια κοπέλλα "Έλα στο σπίτι μου να σου δείξω τη συλλογή μου με τα γραμματόσημα και... αν δεν σου αρέσει, ντύνεσαι και φεύγεις." Δεν μπορείς να πεις για τη συλλογή σου με τις τηλεκάρτες... ;-)

-----------------

Γράφτε τίποτα για τη βαθμολόγηση...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση