Greek Coins Forum

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

SMF - Just Installed!


Αποστολέας Θέμα: ½ Οβολός Τεχνικό Δοκίμιο  (Αναγνώστηκε 1365 φορές)

Σίμος

  • Επισκέπτης
½ Οβολός Τεχνικό Δοκίμιο
« στις: Μάρτιος 07, 2016, 04:28:23 μμ »

Το συγκεκριμένο Ιονικό μισού οβολού είναι τεχνικό δοκίμιο. Πιο συγκεκριμένα η τύπωση είναι περιμετρικά του πεδίου αχνή (απουσία ημερομηνίας - γραμμάτων σε ποσοστό άνω του 70%) με ταυτόχρονη σωστή τύπωση του κέντρου του πεδίου με το σχέδιο της μήτρας. Όταν βλέπουμε τέτοιο κέρμα το μυαλό μας πρέπει να πηγαίνει αυτομάτως στην δοκιμαστική τύπωση με χαμηλή πίεση πρέσας για δοκιμή των μητρών. Η διαφορά αυτού του φαινομένου με το φαινόμενο της αχνής τύπωσης από μπουκωμένη μήτρα (Strike through grease) έγκειται στο γεγονός της μη συμμετρικότητας στην αχνή τύπωση περιμετρικά αλλά τυχαία πάνω στο πεδίο μιας μόνο όψης.

Εδώ όμως!!! Εδώ όμως κύριοι δέν έχουμε αχνή τύπωση από μπουκωμένη μήτρα διότι η αχνή τύπωση είναι περιμετρική , συμμετρική και όμοια και στις 2 όψεις. Επομένως τεκμηριώνεται αυτόματα το φαινόμενο die adjustment strike το  οποίο είναι υποκατηγορία των weak strikes. Οι graders σε αυτό το αριστούργημα πρέπει να γράψουν : Die Adjustment Strike / Weak Strike Mint Error .

Πολύ υψηλή συλλεκτική αξία αυτό το κέρμα!

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.error-ref.com/?s=weak+strike 

Και σε αυτή την παραπομπή να μελετήσετε το παράδειγμα με το δολλάριο του Andrew Jackson 2008 P.


πηγή 1ης δημοσίευσης : http://imageshack.com/i/pobRqYNyj

Πηγή αναδημοσίευσης : http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=27813.0



Καταγράφηκε

Σίμος

  • Επισκέπτης
Απ: ½ Οβολός Τεχνικό Δοκίμιο
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 07, 2016, 04:37:59 μμ »

Τα weak strikes οφείλονται σε πολλούς λόγους. Πρώτον σε δοκιμές των μητρών και της πρέσας. Δεύτερον σε λάθος τοποθέτηση του ζεύγους μητρών στην πρέσσα με το ποσοστό ανοχής της απόστασης των 2 μητρών μεταξύ τους να είναι μεγαλύτερο από το φυσιολογικό σε θέση εμβύθισης στον δίσκο. Τρίτον λάθος πίεση στην πρέσα (Αυτό αφορά τον αιώνα μας και όχι τον αιώνα των Ιονικών).
Καταγράφηκε